AVA natural skin care bij Pavona

AVA
Vanaf september 2018 gaan we bij Pavona ook de producten van AVA natural skin care verkopen. De producten van AVA natural skin care zijn 100% natuurlijk en bevatten alleen ingrediënten die je huid goed doen.
Om je alvast een beeld te geven van dit merk vind je in dit blog een interview met Eva Nouhet, oprichtster van AVA natural skin care.
eva nouhet

Wie is Eva Nouhet?

Ik zie mezelf als een jonge, actieve vrouw met een brede interesse vooral op het gebied van voeding, gezondheid en milieu.
Eind 2016 ben ik met de ontwikkeling van AVA natural skin care begonnen en sinds begin 2018 is het verkrijgbaar.
Daarnaast hou ik me veel bezig met een holistische levensstijl (waarbij je ervan uitgaat dat alles met elkaar in verbinding staat), ik kook graag en probeer vaak nieuwe recepten uit. Verder ga ik in mijn vrije tijd graag uit en dans ik regelmatig met een hoepel. Hoepelen is voor mij sport, dansen en meditatie tegelijk.

Hoe ben jij geïnteresseerd geraakt in natuurcosmetica en welke ervaring heb je ermee?

Ik ben opgegroeid met vrijwel alleen maar biologische voeding, natuurlijke cosmetica en alternatieve geneeswijze.
Dit komt vooral doordat mijn ouders zich daar al lang geleden mee bezig hielden en mijn oma een natuurvoedingswinkel had in Frankrijk.  Destijds bestond dat niet of nauwelijks in Nederland.
Voor mij was natuurlijke verzorging de standaard. Maar ik vond toen vaak niet lekker ruiken en in lelijke of onhandige verpakkingen zitten. Het heeft nog vrij lang geduurd voordat dit verbeterd is. Dat is voor mij ook de reden geweest om me met verzorgingsproducten te gaan bezig houden. Ik zag al 10-15 jaar dat overal steeds meer biologisch te krijgen was, dat iedereen aan yoga aan mindfullness ging doen, maar nog steeds de grootste rotzooi kocht als het om cosmetica ging. Dit is nog steeds wel zo, maar al een heel stuk verbeterd.

Wat zijn volgens jou de valkuilen voor consumenten wanneer ze huidverzorgingsproducten kopen?

“Natuurlijk” is nu helemaal in de mode en wordt nu ook door alle grote fabrikanten op de verpakkingen gezet. Ondertussen zit er nauwelijks iets
natuurlijks in. Mensen worden voor de gek gehouden, omdat fabrikanten weten dat er zo weinig kennis is en de meeste mensen toch geen idee
hebben wat er voor ingrediënten worden gebruikt.
ava natural skincare2

Wanneer heb jij besloten om AVA natural skin care op te richten en zelf producten te gaan produceren?

Ik begon in 2015 met een webshop met natuurlijke verzorgingsproducten. Ik verkocht redelijk wat bekende merken en had 200 verschillende producten op voorraad.
Van shampoo tot deodorant, maar ook haarverf, scrubs en scheerschuim bijvoorbeeld.
Na een paar jaar merkte ik steeds meer dat ik vond dat ik te weinig een verschil kon maken.
Er was er vrijwel geen communicatie met die merken en ik vond dat ik zelf te weinig invloed had op wat ik naar buiten bracht.
Met AVA heb ik nu producten waar ik helemaal achtersta, waarvan ik weet wat erin zit en dit ook aan mensen kan vertellen.

Wat is uniek aan de producten van AVA?

Er zit een hoog gehalte aan werkzame oliën in uit planten, noten en zaden waarvan ik overtuigd ben dat die echt iets voor je huid doen.
Die zijn ook nog zoveel mogelijk biologisch. (Dit laatste is gegarandeed door het keurmerk van Eco-control dat erop zit)
Veel merken (ook natuurlijke) bezuinigen hierop. Dat wil ik niet.
Ik zou nooit helemaal achter mijn product kunnen staan als er eigenlijk niet zoveel inzit waar je ook echt wat aan hebt.
Mijn moeder is mijn grootste fan. Die zou ik alleen maar iets willen geven waarvan ik zeker weet dat ik er achter kan staan.

Zijn de producten van AVA ook geschikt voor de (zeer) gevoelige huid?

Ja zeker.
Inmiddels heb ik al van veel mensen gehoord die vrijwel overal slecht op reageren dat deze crèmes heel goed gaan.

Behalve de inhoud is ook de verpakking van de producten milieuvriendelijk, kun je daar iets over vertellen?

Hier heb ik van te voren uitgebreid onderzoek naar gedaan. Want het heeft eigenlijk mijn voorkeur om geen plastic meer te gebruiken of het zoveel mogelijk te beperken.
Ik ben daar ook veel mee bezig in mijn dagelijks leven.
Helaas is de ontwikkeling van plastic uit planten nog niet zover dat het ook geschikt is voor verpakkingen die nat kunnen worden en die lang mee moeten gaan.
Een verpakking van bio-plastic is met een jaar opgelost als het niet nat wordt. Terwijl een gezichtscrème of handcrème langer dan een jaar mee gaat en in meestal in de badkamer staat.
Vervolgens ben ik nog gaan kijken naar verpakkingen die gedeeltelijk uit bio-plastic bestaan. Maar die kunnen helemaal niet gerecycled worden en bestaan dan nog steeds voor het
grootste deel uit gewoon plastic uit aardolie.
Gewoon plastic kan gerecycled worden en is daardoor op het moment nog de meest milieu vriendelijke keuze. Behalve glas. Maar glas vond ik zelf eigenlijk geen optie. Het is zwaar, breekbaar
en je kan het niet makkelijk meenemen.
Ik hou de ontwikkelingen wel in de gaten, voor wat betreft de alternatieven voor plastic.
Voor de doosjes er omheen heb ik wel een milieu vriendelijk alternatief gevonden. Doosjes zijn echt noodzakelijk omdat de cosmetica wetgeving zoveel eisen stelt aan de teksten die verplicht op
de verpakkingen moeten staan. Voor AVA heb ik karton gevonden dat gemaakt wordt uit plantenafval uit de landbouw. Dit heet Paperwise. Ik ben hier erg blij mee, want zo wordt er geen hout gebruikt
en wordt er landbouw afval hergebruikt. De doosjes kunnen ook nog eens gerecycled worden en dus ingezameld met het oud papier.

Wat is jouw missie voor AVA voor het komende jaar?

AVA bestaat pas een half jaar. Dus eerst is het de bedoeling dat meer mensen AVA proberen en leren kennen. Aangezien ik zoveel positieve reacties krijg op mensen die het uitproberen, heb

ik er veel vertrouwen in.

Wat is jouw missie voor AVA op de lange termijn?

Op dit moment bestaat AVA nog maar uit 3 producten: een intensieve anti-aging crème, een hydraterende dagcrème en een handcrème. Ik wil dit in de toekomst graag uitbreiden, zodat het
een meer complete lijn wordt. Ik denk in eerste instantie aan gezichtsreinigingsproducten, omdat reinigen naast smeren ook een heel belangrijk deel is van de gezichtsverzorging.

Je vindt de producten van AVA natural skin care hier

ava natural skincare

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.