Odylique rose skin care

odylique-timeless-rose-moisturiser

Odylique rose skin care producten

Revitaliserend, anti-verouderend en verhelderend, wat wil je nog meer van je dagelijkse huidverzorging?!

De rose skincare producten van Odylique – Waarom zou je deze moeten gebruiken?

De producten van Odylique zijn allemaal handgemaakt en er wordt alleen gebruik gemaakt van ingrediënten van de beste biologische kwaliteit

Wanneer de rozenproducten gemaakt worden bij Odylique is de werkruimte gevuld met de heerlijke geur van rozen en daalt er een sfeer van rust neer in de ruimte.
En dat herinnert de medewerkers eraan dat er, op dat moment, in de Stara Planina-vallei in Bulgarije, elke dag de heerlijke geur van rozen hangt. En dat op dat moment het oogsten en bereiden van hun fantastische biologische rozenhydrolaat in volle gang is. 

Het is rozenplukken is liefdeswerk, de bloemen worden zorgvuldig vroeg in de ochtend geoogst, voordat de zon de kans krijgt om de kostbare etherische olie uit de bloemblaadjes te verdampen.

Wanneer je een bos heerlijk geurende rozen ontvangt, dan beurt dat je op. En dat is niet alleen omdat een bos rozen prachtig is om te zien of vanwege de traditionele associatie met liefde, schoonheid en vrouwelijkheid.

Bij Odylique weten ze door aromatherapie dat rozen met hun glorieuze geur een positieve invloed hebben op onze stemming en emotie via de directe verbinding tussen de neuszenuwen en de hersenen.

Vaak wordt etherische rozenolie  de ‘koningin van de oliën’ genoemd, vanwege de voortreffelijke essentie van rozenblaadjes en hun vermogen om de geest te verheffen en een positieve gemoedstoestand te veroorzaken.

 

Producten met roos zijn geschikt voor alle huidtypen omdat het de huid balanceert, hydrateert en de celregeneratie bevordert. Maar de producten zijn vooral heel geschikt voor de gevoelige, ontstoken, droge, verouderende of allergische huid.

Het kost ongeveer 60-100 hele rozenkoppen (tot ongeveer 1000 bloemblaadjes) om slechts 1 druppel kostbare etherische olie te produceren. Het is dus niet verwonderlijk dat etherische rozenolie een zeer kostbare olie is, zeker wanneer het van biologische kwaliteit is.

De samenstelling van etherische rozenolie is zeer complex en heeft tot nu toe alle pogingen van cosmetische chemici om zijn ware geur synthetisch te na te maken weerstaan.
Dus veel niet-biologische geproduceerde etherische rozenolie vindt zijn weg naar dure parfums. 

Rozenwater (of rozenhydrolaat) is over het algemeen een bijproduct van de destillatie van etherische rozenolie, maar een waardevol product voor huidverzorging. Het rozenwater van Odylique is een specifieke destillatie van een heerlijk geurende rozenvariëteit waarin alle waardevolle bestanddelen, inclusief de etherische olie, behouden blijven. 

Het kost 1 kilo rozenbloemen om 1 kilo rozenhydrolaat te produceren. Hoewel rozenhydrolaat veel minder geconcentreerd is dan pure etherische olie, bevat het alle waardevolle in water oplosbare bestanddelen van de bloembladen, waaronder antioxiderende polyfenolen, flavonoïden, vitamine C en andere waardevolle componenten die helpen ontstekingen en UV-schade te verminderen.

Dit maakt het rozenhydrolaat een zeer waardevol ingrediënt van de huidverzorgingsproducten van Odylique.
Al de geurige extracten van biologische rozen komen rechtstreeks van familiebedrijven met een lange geschiedenis van expertise in het kweken en destilleren van bloemen van de hoogste kwaliteit volgens biologische normen.
Gezien de hoge kosten van biologische extracten in het algemeen, is het vertrouwen op hun kwaliteit en zuiverheid cruciaal en vindt Odylique het belangrijk dat ze allemaal volledig traceerbaar zijn van veld tot fles. Bij Odylique zijn ze er van overtuigd dat dit aanzienlijk bijdraagt aan de veiligheid en effectiviteit van hun prachtige producten. 

Veel klanten met ontstoken huidaandoeningen zoals acne, rosacea en eczeem hebben de zeer positieve kalmerende en hydraterende voordelen van de Odylique rozenverzorgingsproducten ervaren. Waaronder de Timeless Rose moisturizer en Calming Rose Super Tonic, die in tegenstelling tot de meeste tonics geen toegevoegd water bevatten. 

Roos is perfect voor het kalmeren van een ontstoken gevoelige huid en kan worden gevonden als een hoofdbestanddeel in de Timeless Rose Moisturizer en Calming Rose Super tonic. Odylique gebruikt ook roos in de Creamy Coconut Cleanser en we zouden deze 3 ten zeerste aanbevelen als uw schoonheidsroutine om deze huidproblemen te verlichten.

De producten zijn allemaal zo licht dat ze geschikt zijn voor een vette huid. De Creamy Coconut Cleanser kan naar wens worden afgeveegd of weggespoeld.

Tekst vrij vertaald vanaf https://www.odylique.co.uk/blog/rose-skincare/

Odylique-calming-rose-super-tonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.