Hydrophil bamboe tandenborstels

hydrophil-red


In de categorie ‘zero waste’ vind je sinds kort ook de bamboe tandenborstels van het merk Hydrophil voor volwassenen en kinderen. Eerlijk is eerlijk, waar de meeste mensen toch als eerste een product op beoordelen is: hoe ziet het er uit? Nou dan zit je met de tandenborstels van Hydrophil wel goed, deze tandenborstels hebben een mooi design en naar mijn mening zelfs een beetje een sjieke uitstraling.

Een mooie bamboe tandenborstel, met een greepje in blauw, groen of rood, met uiteraard een matchende kleur borstelharen.
Dat is dan natuurlijk leuk, maar de reden waarom je voor deze tandenborstels zou ‘moeten’ kiezen ligt uiteraard een op een ander vlak. Namelijk dat deze tandenborstels geproduceerd zijn om een minimale impact te hebben op het milieu en daar worden wij dan weer blij van natuurlijk.

Allereerst is het goed om te weten dat er wereldwijd jaarlijks zo’n 5 miljard tandenborstels verbruikt worden. Dat zijn er echt veel en dan te beseffen dat een tandenborstel een ‘wegwerpproduct’ is wat vaak volledig van plastic gemaakt is, juist…. plastic soep!

Geweldig nieuws dus dat er een duurzaam alternatief is voor de plastic tandenborstel, namelijk de bamboe tandenborstel.

Bamboe is duurzaam, omdat het ten eerste het snelst groeiende materiaal op aarde is, daarbij is bamboe van nature anti-bacterieel, waardoor er tijdens het kweken geen pesticiden en/of hulpmiddelen gebruikt hoeven te worden.

De borstelharen van deze mooie bamboe tandenborstels zijn gemaakt van nylon-4, dat is een BPA-vrij en biologisch afbreekbaar nylon, Het verschil met veelgebruikte andere nylon soorten is, dat het niet afkomstig is uit de petrochemische industrie, dus van aardolie, maar wordt gemaakt van de plantaardige castorolie.

Waarom zou je willen dat je tandenborstel BPA-vrij is? Heel simpel; BPA is een weekmaker, die een hormoonverstorende werking heeft. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit (in grote hoeveelheden) schadelijk is voor de gezondheid. Met name voor zwangere vrouwen, kinderen en baby zijn hier extra gevoelig voor.
Juist voor een product wat je dus enkele malen per dag gebruikt en ook in je mond stopt, kies je toch liever een tandenborstel die BPA-vrij is! Zeker als moeder vind ik dat wel een heel belangrijk gegeven.

Het motto van Hydrophil is: ‘maak elke dag een beetje beter’ en daar kunnen wij ons prima in vinden. Hoe mooi is het dat je door gebruik te maken van een bamboe tandenborstel, de wereld voor deze, maar vooral ook de toekomstige generatie beter en mooier kunt maken!

En ander mooi voordeel van de producten van Hydrophil is dat je de organisatie ‘Viva con Agua’ steunt, wanneer je een bamboe tandenborstel van Hydrophil koopt. Deze organisatie krijgt namelijk 10 % van de opbrengst van de Hydrophil tandenborstels.

Viva con Agua zet zich in om iedereen ter wereld toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te geven, want dat is op heel veel plekken in de wereld nog niet vanzelfsprekend.

Nog even op een rijtje waarom je voor de bamboe tandenborstels van Hydrophil zou ‘moeten’ kiezen:

  • BPA-vrije borstelharen
  • Volledig gemaakt van plantaardige materialen, dus geschikt voor veganisten
  • De verpakking is gemaakt van gerecycled karton, dus ook deze is duurzaam
  • De bamboe tandenborstel is bij de handgreep geverfd met een natuurlijke verf
  • Fairtrade
  • Waterneutraal geproduceerd; dat houdt in dat er alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt worden, die grondwater en drinkwater niet in gevaar brengen. Tevens wordt de gebruikte bamboe geproduceerd zonder kunstmatige irrigatie
  • De bamboe tandenborstels van Hydrophil zijn prachtig!

Voor ons reden genoeg om te starten met het gebruik bamboe tandenborstels van Hydrophil, je vindt ze hier voor volwassenen of kinderen.

Wist je trouwens dat we ook biologisch afbreekbare wattenstaafjes hebben van Hydrophil? Gemaakt van bamboe en biologisch katoen, volledig biologisch afbreekbaar, ook absoluut een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.