Flow Cosmetics

flow-cosmetics-banner

Even kennismaken met een nieuw merk in ons assortiment: Flow Cosmetics. Flow Cosmetics is een Fins merk met een prachtige visie waar wij ons prima in kunnen vinden!

Ze geloven bij Flow Cosmetics namelijk in eigen verantwoordelijkheid en die verantwoordelijkheid nemen ze bij Flow Cosmetics serieus! Waar zie je dat in? Handgemaakte producten, die met liefde zijn samengesteld met de beste ingrediënten. Producten zonder synthetische ingrediënten, maar ‘gewoon’ puur natuur.
Gewoon heb ik tussen aanhalingstekens geplaatst, omdat pure natuurlijke ingrediënten tegenwoordig niet meer de standaard zijn. Synthetische ingrediënten worden gemaakt en toegevoegd om op veel goedkopere wijze de werking van natuurlijke ingrediënten na te bootsen. Net als onze andere merken, doet Flow Cosmetics daar niet aan mee.

In 2004 is Flow Cosmetics opgericht door de Finse Riitta Jänkälä. Haar liefde voor natuurlijke producten en aromatherapie zorgden ervoor dat ze aan de slag ging met het ontwikkelen van eigen producten. Dit deed ze ook vanuit een soort frustratie, zich bewust van alle schadelijke stoffen in reguliere cosmetica, dat moest ook anders kunnen. En dat is gelukt!
Het resultaat van de reis van persoonlijke ontwikkeling en daarbij de ontwikkeling van haar producten zie je terug in het prachtige Flow Cosmetics.

Nu wij de producten van Flow Cosmetics toevoegen aan ons assortiment hebben ze zelfs pas een metamorfose ondergaan. De formules van de producten zijn verbeterd en de verpakkingen zijn (zo mogelijk) nog mooier, milieuvriendelijker en bijna allemaal zero-waste.
Het is prachtig om te zien hoe deze producten, die er al heel mooi uit zien van zichzelf, verpakt zijn in prachtige verpakkingen van papier, glas, metaal en een enkel doseerdopje van gerecycled plastic. Alle verpakkingen kunnen dus gerecycled worden, waardoor de producten echt zero-waste zijn, geen afval achterlaten. Hiermee laat Flow Cosmetics zien dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en dat hun mooie woorden ook echt gevolgd worden door daden.

Je vindt in ons assortiment onder andere verschillende soorten van de shampoo bar (shampoo in de vorm van een blok zeep) van Flow Cosmetics. Met deze shampoo bar was je zonder synthetische chemicaliën je haren, maar ook zonder dat je product verpakt is in plastic. 

Toegegeven; wanneer je nog niet eerder een shampoo bar gebruikte, zal je haar en hoofdhuid hier echt even aan moeten wennen. Je haar kan wel tot een wasbeurt of 10 nodig hebben om zich te ontdoen van de synthetische troep die zich heeft opgehoopt in je haar en hoofdhuid. Je haar zal eerst wat vettig aanvoelen, dit is echt even iets waar je doorheen moet, helaas, mooier kunnen we dat niet maken… Maar uiteindelijk zal je haar wel heerlijk en gezond zijn en aanvoelen.

Het is aan te raden om, vooral bij lang haar, na het gebruik van een shampoo bar ook een spoeling te gebruiken. De Heather haarspoeling (droog haar en/ of droge hoofdhuid) of Juniper haarspoeling (vettig haar en/ of geïrriteerde hoofdhuid) zijn hiervoor uitermate geschikt, ze zijn gemaakt van appelazijn en etherische oliën. Je doet een bodempje in een (maat)bekertje en vult de beker vervolgens met water. Dit mengsel verdeel je over je haar, laat je even inwerken en spoel je vervolgens weer uit. Je haar wordt heerlijk zacht en doorkambaar van deze spoeling, zonder een laagje over je haar heen te leggen.

flow-cosmetics-juniper-jeneverbes-haarspoeling
Juniper haarspoeling Flow Cosmetics


Ook heeft Flow Cosmetics een uitgebreide lijn met gezichtsverzorgingsproducten, boordevol hele pure biologische ingrediënten. Je kunt daarbij denken aan gezichtszepen, huidoliën, toners (bloemenwater), serums en gezichtscrème. Er zijn voor alle huidtypen geschikte producten, die zuinig zijn in gebruik en je huid echt geven wat hij nodig heeft.
Over deze specifieke producten geven we je binnenkort nog wat meer informatie.

Shop hier de producten van Flow Cosmetics. 

We vinden het overigens erg leuk als je jouw ervaring met deze producten hieronder met ons wilt delen. Of heb je een vraag over één van de producten, stel hem dan gerust in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.