Bubbles voor frisse en milieubewuste kids

bubbles-bodycare

Kinderen, wauw! Zelf ben ik gezegend met 3 prachtige zonen in de leeftijd van 0 tot 5. Wat betekent dat er in ons huis vrijwel altijd (veel) beweging en lawaai is…. haha. Er wordt de hele dag gepraat en er worden dagelijks ontelbaar veel vragen op mij (en mijn man) afgevuurd, want kinderen willen nou eenmaal weten hoe alles in elkaar steekt.

En dat nieuwsgierige geeft natuurlijk ook vaak ingang voor eens een serieuzer gesprekje, want sommige dingen doen er toe(!) en dat begrijpen de kinderen maar al te goed!

Mijn mannen zijn dol op de natuur, ze genieten van dieren en planten en willen alles ontdekken, voelen en ervaren. Alle beestjes moeten bestudeerd worden, daarbij proberen we ze te leren dat je deze dieren en planten voorzichtig en met respect behandelt, hoe het dier zich gedraagt en wat hun functie is in de natuur. Hartstikke leuk natuurlijk en voor ons zelf ook heel leerzaam, want dikwijls moeten wij ook even googlen waar we mee te maken hebben en levert het ons ook weer een leermomentje op.

Naast dat we heerlijk kunnen genieten van de flora en fauna om ons heen, valt het zelfs de kinderen op hoeveel rotzooi er op de straat ligt. Ook daar hebben we het met elkaar over, want behalve dat we het gewoon onfatsoenlijk vinden dat sommige mensen te lui zijn om hun afval in een afvalbak te gooien, heeft het ook (verstrekkende) gevolgen voor de natuur. 1+1= 2, de kinderen zijn het er al snel over eens dat wanneer dieren deze rotzooi (proberen te) eten, ze er ziek van kunnen worden of zelfs dood gaan. En dat willen mijn mannen gelukkig graag voorkomen, dus nemen ze graag een tasje mee wanneer we gaan wandelen en gooien ze daar alle rotzooi in die we onderweg tegenkomen. Stiekem maakt mij dat natuurlijk best wel een beetje trots en hoop ik dat goede gewoontes die we  proberen aan te leren voor hen natuurlijk gedrag zullen worden en dat zorg dragen voor de natuur iets wordt waarbij ze niet eens meer hoeven na te denken.

Hoewel de rotzooi op straat voor velen een herkenbaar probleem zal zijn en er steeds meer mensen bewust bezig zijn om te bedenken hoe ze er zelf voor kunnen zorgen dat het plastic-soep-probleem wordt aangepakt, is er ook nog een minder zichtbare kant van dit probleem.

Want los van alle wegwerpplastic die teruggevonden wordt in de oceaan, gaat er ook ‘onzichtbaar’ plastic en giftige chemicaliën de oceaan in  door onze dagelijkse gewoontes. In onze schoonmaak- en verzorgingsproducten zitten namelijk vaak talloze microplastics en chemicaliën, die niet uit ons afvalwater gefilterd kunnen worden en dus ook terug de waterkringloop (en dus ook de oceaan) in gaan. Ook hier kunnen we iets aan doen, koop bewust! Dat kan natuurlijk in onze shop.

bubbles kringloop

En dan kom ik weer terug op de kinderen, want jong geleerd is oud gedaan! Laten we onze kinderen leren dat de shampoo en het badschuim wat we gebruik ook weer in de oceaan terecht komt en dat het dus belangrijk is dat we een product kiezen wat geen schadelijke stoffen bevat.

Daar komen de producten van Bubbles bodycare fantastisch van pas, Bubbles heeft 3 fijne producten voor kinderen, geen schadelijke ingrediënten en het maakt bovendien prachtig duidelijk waarom het belangrijk is dat kinderen zich hier bewust van zijn.

Want wanneer je je kind hebt uitgelegd waar het water en schuim wat door het doucheputje glijdt uiteindelijk terecht komt, zal hij/zij vast Bubbles willen gebruiken.

Behalve dat het een milieubewuste keuze is om de producten van Bubbles te gebruiken, zijn de producten van Bubbles ook nog eens verpakt in handige flacons met een pompje. De afbeeldingen op de verpakking laten je ook nog eens heel mooi zien waar je het voor doet.
Bubbles heeft onder andere een shampoo, conditioner en een badschuim. De shampoo is een fris en fruitig geurende shampoo zonder zeep, die mild is voor de gevoelige hoofdhuid van kinderen, met onder andere macadamia olie, zonnebloemolie en aloe vera.
Ook de conditioner heeft een lekkere frisse en fruitige geur en bevat ook macadamia olie, zonnebloem olie en aloe vera.
Het frisse badschuim bevat dezelfde ingrediënten, aangevuld met rozenwater en bevat ook geen zeep.
Onze jongens vinden het heerlijk om te douchen en/of badderen met de producten van Bubbles, hoewel de conditioner bij onze korte koppies wel overbodig is. De leuke afbeeldingen op de verpakking geven vaak even aanleiding voor een gesprekje en na het douchen ruiken ze heerlijk fris en fruitig!

Alle producten van Bubbles bevatten geen SLS/ SLES, zijn glutenvrij en gemaakt van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Daarvoor hebben de producten zelfs de NATRUE certificering gekregen. Dat geeft een goed en vertrouwd gevoel, de producten zijn goed getest en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Want eerlijk is eerlijk, we willen toch allemaal het beste voor onze kinderen.

En ook de verpakking is zo milieuvriendelijk mogelijk, gemaakt van biobased plastic, wat betekent dat het plastic gemaakt is van het hernieuwbare materiaal suikerriet. Daardoor is het veel minder milieubelastend, wat ook weer een fijn gevoel is.

Klinkt goed toch!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Bubbles? Je vindt ze hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.