Waarom natuurlijke cosmetica?

Samengesteld natuurcosmetica

Waarom natuurlijke cosmetica?

Laat ik dan gelijk maar beginnen met de hamvraag… Want waarom zou je eigenlijk?
Het is de meeste mensen waarschijnlijk niet ontgaan dat er een heuse trend is ontstaan rondom gezonde voeding. Steeds meer mensen zijn en worden zich bewust van de invloed van dagelijkse keuzes op hun gezondheid. En dan ook met name dat je zelf verantwoordelijk bent voor het binnenkrijgen van de juiste voedingstoffen en dat het daarvoor belangrijk is om te kijken naar de ingrediënten van producten.
Wanneer je je daar voor interesseert, is het wellicht ook tijd om je cosmetica eens tegen het licht te houden. Want als je nadenkt over je dagelijkse beauty rituelen, wat komt er dan dagelijks in aanraking met jouw huid? In mijn geval zijn dat in ieder geval een hele hoop producten.
Een interessant gegeven is bijvoorbeeld dat een vrouw gemiddeld zo’n 3 kilo aan lippenstift ‘opeet’ in haar leven. Let op dat is een gemiddelde, grootverbruiksters krijgen veel meer binnen, terwijl er ook dames zijn die vrijwel nooit lippenstift gebruiken en dus ook vrijwel niets binnenkrijgen.
Maar ook onze huid is geen pantser, wat je er op smeert komt ook (deels) terecht in je lichaam. Toen ik daar zelf over na ging denken was dat echt een shockmoment, waar ik normaal gesproken dolgelukkig was als ik voor een paar euro een heerlijk geurende crème had gekocht, begon ik die producten sterk te wantrouwen. Dat wantrouwen werd in rap tempo groter en ik begon mijn kasten leeg te maken en opnieuw te vullen met producten die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten. Ik geloof oprecht dat in de natuur alle ingrediënten te vinden zijn die wij nodig hebben voor onze verzorging en dat sommige van de synthetische ingrediënten die in reguliere cosmetica zijn toegevoegd ongezond zijn.
De kwaliteit van ingrediënten bepaalt de kwaliteit van een product, natuurlijke en biologische ingrediënten zijn duurder dan de meeste synthetische ingrediënten. Dat verklaart ook waarom (biologische) natuurlijke producten duurder zijn dan veel reguliere cosmetica. Of je daarvan gebruik wilt maken is natuurlijk je eigen afweging, maar neem in ieder geval een kijkje in onze webshop, wie weet is er iets wat jou aanspreekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.