De zeep van Blacktree Naturals

blacktree-naturals-stone-soap-bar-ALMOND-150gr-1
Enige tijd geleden kwam ik in contact met Emre van Blacktree Naturals. Hij vertelde mij over de zeep van Blacktree Naturals, waar ik best heel enthousiast van werd.
Natuurlijk zijn mensen altijd enthousiast over hun eigen producten, dus is zelf testen een goede volgende stap. Ik kreeg een mooi pakketje toegestuurd met producten van Blacktree. Vanaf het moment dat ik de verpakking opende was ik eigenlijk al verkocht, de heerlijke zepige geur die mij tegemoet kwam was echt fantastisch.
Na een periode van testen was ik helemaal om, Blacktree voldoet aan al mijn eisen: deze zeep hoort bij Pavona in het assortiment! 
Om je een beter beeld te geven van de Blacktree Naturals zeep en de gezichten achter dit merk heb ik Emre een aantal vragen gesteld. Want juist ook het verhaal achter natuurlijke producten maakt de producten nog mooier! Zeker omdat in de meeste gevallen er echt een persoonlijk verhaal schuilgaat achter een merk.
Lees hieronder wat Emre met mij gedeeld heeft.

Kan je ons wat meer vertellen over Blacktree Naturals?

Blacktree is een merk wat gespecialiseerd is in het leveren van natuurlijke cosmetica van de hoogste kwaliteit, gemaakt met de beste olijfolie uit de Noord-Egeïsche regio.
20 jaar geleden leed mijn moeder aan ernstig eczeem en wat ze ook op haar handen gebruikte, ze kon geen verlichting vinden. Mijn vader, die toen ingenieur was, raakte geobsedeerd door het oplossen van haar probleem en begon thuis zeep te maken. Al snel realiseerde hij zich dat zijn olijfolie-zepen een verademing voor mijn moeder werden en stopte hij met zijn baan als bedrijfstechnicus om zeep te gaan maken. 
Hij was er best goed in, maar hij had de beste olijfolie nodig om de beste zepen te maken, dus besloot hij naar Karaagac te verhuizen, een klein dorpje in de Noord-Egeïsche regio van Turkije. Hij is begonnen met een kleine werkplaats waar hij langzaamaan werd opgemerkt door andere bedrijven. In 2011 bouwde hij onze zeer speciale fabriek met als doel de beste zeep ter wereld te produceren.
Als Blacktree produceren we zepen en cosmetica van de hoogste kwaliteit, gemaakt van de meest hoogwaardige materialen. Jaarlijks kopen we tijdens de oogsttijd onze olijfolie rechtstreeks in bij de boeren in de regio. De rest van de ingrediënten zijn altijd food-grade en wanneer ze allemaal gecombineerd worden met onze zelf ontwikkelde productiemethode, zijn we in staat om de beste zepen te produceren.

Wat verbindt jou met Blacktree Naturals?


Ik ben in 2015 naar Nederland gekomen om aan de universiteit te studeren en heb daarna een masteropleiding gedaan aan de Rotterdam School of Management. Mijn plan was eigenlijk om terug te gaan naar Turkije en ons bedrijf daar te laten groeien, maar ik besloot een bedrijf te starten in Rotterdam om ons bereik uit te breiden naar de Europese markt.
Ik noem mezelf graag de creatief directeur en de mede-oprichter van Blacktree, omdat het ons merk is dat speciaal is ontworpen voor onze Europese klanten. Tijdens mijn master begon ik tijdens de lessen wat ideeën op papier te krabbelen en kwam ik op het concept van Blacktree. Blacktree is een metafoor die door de boeren wordt gebruikt om de olijfboom te beschrijven. De olijfboom is zo’n magische boom dat hij me altijd in mijn leven heeft geïnspireerd en ik wilde dit gebruiken als de naam van ons merk.
Mijn doel is om Blacktree bekend te maken in de hele wereld. Mijn vader maakt nog steeds alle zeepjes zelf en ik ben ervan overtuigd dat zolang we samenwerken, we een succesvol familiebedrijf zullen zijn dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven.
Blacktree-naturals-stone-soap-bar-PATCHOULI-150gr-1

Ben je opgegroeid met natuurlijke producten of heb je er later in je leven over gehoord?


Zoals ik al zei, ik was 6 jaar oud toen mijn vader zeep begon te maken, dus ik ben letterlijk opgegroeid in deze wereld. Sindsdien heb ik altijd onze zeep gebruikt en niets anders. Ik was zelfs mijn haar ermee. Ik heb nooit shampoo en douchegels gebruikt, het was altijd zeep voor mij. En ik zie dat tegenwoordig ook veel mensen hierop overschakelen. Voor vragen over het volledig overstappen op zeep ben ik altijd beschikbaar;)

Waarom zou iedereen Blacktree Naturals zeep moeten proberen?

We zoeken altijd naar manieren om onze kwaliteit te verbeteren. Dit gebeurt nog steeds in hetzelfde tempo als 10 jaar geleden. Als mensen de beste zeep willen gebruiken, moeten ze Blacktree proberen.
Onze huid is ook ons ​​grootste orgaan en neemt meer dingen op dan we beseffen. Daarom is het gebruik van natuurlijke cosmetica op de huid erg belangrijk. Op dit moment zijn er zoveel schadelijke producten in de cosmetica-industrie, maar klanten worden zich hier steeds meer van bewust. We kunnen met vertrouwen zeggen dat we in onze 20-jarige geschiedenis nooit een enkele klacht hebben ontvangen en we zullen ervoor zorgen dat we deze traditie voortzetten. Daarom moet iedereen Blacktree gebruiken.

Welke Blacktree Naturals zeep is jouw persoonlijke favoriet? (vertel ons alsjeblieft waarom;)

Dit is een hele lastige vraag. Ik ga toevallig steeds heen en weer tussen verschillende soorten zeep. Ik heb altijd een blok en een fles vloeibare zeep. In de badkamer is mijn favoriet de vloeibare lavendelzeep. Ik gebruik het om mijn haar, lichaam en gezicht te wassen en het ruikt heerlijk. In de keuken staat altijd een andere fles die ik eigenlijk gebruik voor het afwassen. Het schuimt geweldig.
Om mijn handen te wassen (tegenwoordig doe ik dat veel meer, vanwege Corona) zijn mijn favorieten de Patchouli- en Amandelzepen. Ze ruiken heerlijk en mijn handen zijn altijd glad en zacht na het wassen.

Hoe milieubewust is de bedrijfsvoering van Blacktree?

Mijn vader haalt zijn inspiratie uit de buitenlucht en de natuur. Om zijn hoofd leeg te maken gaat hij bovenop een berg staan om naar vogels te luisteren en naar de natuur te kijken. De afgelopen 2-3 jaar ben ik bij hem gaan werken en als kind dat opgroeide in een stad besefte ik hoe belangrijk het is om de natuur in goede conditie te houden. We maken ons ernstig zorgen over het milieu en hoe er met het milieu wordt omgegaan.
In tegenstelling tot andere zeepfabrikanten levert ons speciale zeepproductieproces geen chemisch afval op dat we moeten verwijderen. We hebben geen schoorstenen die gas produceren. We zijn heel voorzichtig met ons productieproces om het milieuvriendelijker te maken. Onze blokken zeep zijn verpakt in recyclebaar papier en op dit moment werken we eraan om onze vloeibare zepen in niet-plastic verpakkingen aan te bieden. Dit is het enige dat we willen veranderen om volledig milieuvriendelijk te worden. Momenteel experimenteren we met flessen van 100% gerecycled aluminium en nadat onze tests zijn voltooid, zullen we ze hoogstwaarschijnlijk op de markt brengen. 

Wat is de beste reactie of review die je ooit hebt gehad van een klant?

4-5 jaar geleden was ik op een dag in de fabriek om mijn vader te helpen en zijn telefoon ging. Hij zette hem op de luidspreker en we begonnen te luisteren naar wat de persoon zei. Ze zei: “Ik ben 75 jaar oud en heb een zeer gevoelige huid. 30 jaar lang heb ik geen zeep op mijn huid kunnen gebruiken, ik heb je zeep geprobeerd en nu kan ik mijn handen weer met zeep wassen. ” en ze voegde eraan toe dat ze wat zeep bij ons wilde bestellen. Ze was zo oprecht en de manier waarop ze mijn vader bedankte, emotioneerde ons. We realiseerden ons allebei welke impact onze natuurlijke zepen kunnen hebben op het leven van andere mensen.
Na het telefoontje maakte mijn vader een pakketje voor haar en verstuurde het zonder er geld voor te vragen. De rest van de dag voelde zo bevredigend door haar reactie en ik herinner me dat ik mijn vader buitengewoon gelukkig zag. Die dag heeft me waarschijnlijk geïnspireerd om het werk van mijn vader voort te zetten en nu werken we samen aan Blacktree Naturals. 
blacktree-naturals-liquid-olive-soap-lavender-whitebg
Wil je gelijk de producten van Blacktree Naturals kopen of bekijken? Klik dan op deze link: Blacktree Naturals zeep,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.pavona.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 81 reviews.